Az amatőr fotózás hajnalán az Óbuda Fotóklub az elsők között fogadta be a fotózás szerelmeseit Óbudán. A kiváló fotós, Kriss Géza alapította az Óbudai Társaskör Fotóklubját 1969-ben. Hatalmas munkabírással és szeretettel irányította a tagságot a hazai amatőr fotózás akkoriban egyre jobban szélesedő táborában. Szinte hihetetlen, hogy az ő segítségével, harmincöt éven keresztül fotós generációk emelhették kedvenc hobbijukat egyre magasabb szintre. Olyan fotóművészek indultak a klubból, mint Baricz Katalin, Sehr Miklós vagy ifj. Tóth György.

Az óbudai fotósok számtalan kiállításon szerepeltek kiemelkedő eredményekkel. Hagyománnyá vált, hogy a tagság minden évben egy közös kollekcióval jelent meg a nagyközönség előtt. Sikerült megvalósítani, hogy a klub folyamatos alkotásra késztesse a szervezetten vagy éppen magányosan fotózó alkotókat. Ez a motiváció nagyon szép eredményeket hozott a klub számára.  A Kiváló Együttes és a Nívó–díj méltó elismerései voltak az amatőr fotózás területén elért sikereknek.

A kiváló, magas szinten alkotó fotósok egyben tartása mellett a klubéletnek mindig is célja volt az utánpótlás, az új tehetségek felfedezése. Évente indultak tanfolyamok, ahol a jelentkezők megismerhették az alapokat, majd feljebb léphettek a magasabb művészi kategóriák lépcsőfokain.

2004-től a klub vezetését Eisenmann József vette át, aki méltó követője lett a nagy elődjének. Elsősorban neki köszönhető, hogy Óbuda azon kevés klubok közé tartozik, amelyek töretlenül, közel
az ötvenedik évfordulóhoz, meg tudták őrizni a klubélet és a fotózás iránti szeretetet, annak minden szépségét.

Eisenman Józsefet a klub élén Konta Gábor váltotta 2015-ben, majd a klubvezetői teendőket 2017-ben Koncz Dezső vette át.

A klub tagjai a mai napig rendszeres résztvevői a hazai és nemzetközi pályázatoknak, ahol megszámlálhatatlan kiállított alkotással és értékes díjjal gazdagították a fotóművészetet.

A klub tervei között szerepel a még aktívabb bekapcsolódás a hazai fotósmozgalomba, valamint 2019-ben méltóképpen megünnepelni a klub fennállásának ötvenedik évfordulóját.

Az országos pályázatokon kollekcióval elért sikereink:

  1. II.díj
  2. I.díj
  3. XIII. MAFOSZ Szalon Győr I. díj, vándorserleg és Eszterházy-plakett
  4. MAFOSZ Szalon Békéscsaba, az Osztrák Fotó Szövetség díja
  5. II. Pannonia Diaszalon Veszprém
  6. III. Pannonia Diaszalon III.díj
  7. XIV. Pannonia Fotószalon I.díj, vándorserleg
  8. XXVI MAFOSZ Szalon Bonyhád I.díj A MAFOSZ vándorserlege, plakettje és az Oktatási és Kulturális Minisztérium díja