Óbuda Fotóklub

Eisenmann József

 

HonA-MAFOSZ, E-MAFOSZ/g

1935-ben születtem. Képzettségem okleveles gépészmérnök.

A fényképezés a hobbim. 1950-es évek elején kezdtem fényképezni 6×9-es fényképezőgéppel. 1959-ben vettem az első kisfilmes fényképezőgépemet és a fekete-fehér kidolgozáshoz szükséges teljes felszerelést.

1972-ben beléptem az Óbuda Fotóklubba, ahol kitűnő fotósok (Kriss Géza, Gebhart György, Zsigri Oszkár) segítségével elkezdtem küldeni a képeimet különböző hazai és nemzetközi pályázatokra. Többszáz képem került kiállításokra és száznál többet díjazták is. 2007-ben megkaptam a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége E-MAFOSZ/g fotóművész címét és 2017-ben megkaptam a HonA-MAFOSZ Életmű-díjat.

 Az első tíz-tizenöt évben fekete-fehér képekkel szerepeltem.A digitális képfeldolgozást először színes diáim számítógépbe való szkennelésével kezdtem. Felszerelésemet először Pentax tükörreflexes gépekkel és a hozzájuk szükséges objektívekkel növeltem. A digitális fényképezést Panasonic Lumix FZ-50- es géppel kezdtem, majd Pentax K50D fényképezőgéppel folytatom.

2004-től tíz éven keresztül vezettem az Óbuda Fotóklubot, ahol tanfolyamokat is tartottunk, melynek több témában előadója voltam. Ezidőben tértünk át a Fotóklubban digitális fényképezésre és a digitális képek kidolgozására. 2009-ben másodízben elnyertük a MAFOSZ Szalon első helyezését az Oktatási és Kulturális Minisztérium díjával.

Kedvenc témáim a tájfotó és az emberek, a portré, de szívesen fényképezem az elmúlt idők szép maradványait, városrészeket vagy sportot.