Óbuda Fotóklub

Huisz István

 

EFIAP

Első fényképezőgépemet 14 évesen egy TV vetélkedőn nyertem. Otthon hívtam elő és nagyítottam le a fekete-fehér képeket. A későbbiekben a villamosmérnöki tanulmányaim – majd a munkám háttérbe szorította a fotózást.
Elmúltam 50 éves, amikor újból elővettem a fényképezőgépet – de már a csodálatos, új, digitális kamerát! Hivatásom miatt nem okozott problémát áttérni a digitális fotózásra.

Azóta szenvedélyem – hobbim a képek készítése!

Az Óbudai Fotóklubhoz 2004-ben csatlakoztam. A 2004-es Tangófesztiválon fogott meg a tánc varázsa, azóta rendszeresen fotózok tánc – és színházi előadásokat.
A tájképfotózás és a portrézás is a kedvencem.

Az S-görbe című képem a 2008-as National Geographic kiállításán a falra került.

A Szittya íjász című képem 2009-ben a MAFOSZ Szalon díját kapta.

A Cseppkánon című képemmel aranyérmet nyertem Novi Sadban a - 15th International Triennial Exhibition "Theatre in the Photographic Arts " - pályázaton, és a színházi hét megnyitóján volt látható.

Az évek során számtalan fotómat állították ki Magyarországon és külföldön, New Yorkban a Manhattan 2017 pályázaton 5 képem került bemutatásra.

Eifert János a Táncképek című kiállítására 5 képemet válogatta be, ezek a mai napig az ország különböző városaiban bukkannak fel.

Nemzetközi – FIAP pályázatokon vettem részt – „Gold” és „Honorable Mention” díjakkal, több, mint 440 kép „Accepted” megjelöléssel.  Először AFIAP, majd később EFIAP fotóművész címet szereztem.