Óbuda Fotóklub

Makai Sándor

Az első alkalom, mikor egy komolyabb fényképezőgéppel kerültem testközelbe, valamikor 1981 körül még a középiskolában volt, mikor jelentkeztem az ott működő fotó klubba. Abban az időben ismerkedtem meg az alapokkal mind a fotózás mind pedig az azt követő labor munka terén.

A középiskola után a főiskolán ismét megtaláltam a fotó klubbot, aminek szintén a tagja voltam, amíg a tanulmányaim be nem fejeztem. Ezután úgy alakult, hogy saját gépet nem tudtam venni, legfeljebb az úgynevezett kisfilmes kompakt gépek fordultak meg a kezemben, egészen 2011-ig, mikor megvettem az első saját immáron DSLR gépem. Szinte a nulláról kezdtem újra ismerkedni a fényképezéssel, kezdve a gép kezelésétől, egészen a digitális képek kidolgozásig. Mint minden kezdő, eleinte én is mindenre ‘lőttem”, amit megláttam, de lassan eljutottam oda, hogy sikerült lelassulnom és már az exponáló gomb megnyomása előtt komponálok és ha nem látom meg a későbbi képet a keresőben, inkább elengedem.

Mára, ami számomra érdekes terület maradt, az a tájkép és városkép fotózás, valamint a portré, a boudoir és az akt. Ezeken a területeken próbálok minél több tudást megszerezni, teljesen autodidakta módon. 

Makai Sándor - 1

Makai Sándor - 2

Makai Sándor - 3