Óbuda Fotóklub

Tóth Miklós

Az első fényképezőgépemet 1956 évben egy orosz katonától szereztem egy liter pálinkáért (Voiglander Bessa 6×6 typ. Hellár optikával).

Rendszeresen 1960-tól kezdtem el a fotózást, de ezek nem voltak még tudatosak. Fotópályázatokkal 1965-től kezdtem el foglalkozni a kedvenc fényképezőgépeimmel, az EXA és az EXAKTA VAREX VX típusokkal. A fekete-fehér filmeimet és a képeket a fürdőszobai laborban dolgoztam ki.

Fotópályázatokkal akkor kezdtem el foglalkozni, amikor beléptem a BUDAI FOTÓ és FILMKLUBBA, amelyiknek 1972-1978-ig voltam a tagja. Későbbiek során a BUDAPESTI FOTÓKLUBNAK voltam a tagja1979-1998-ig. Időközben 1999 évben beiratkoztam az ÓBUDAI FOTÓKLUBBA, ahol megtaláltam a számomra megfelelő helyemet.

Amatőrfotósnak tartom magamat és az is maradok. FOTÓMŰVÉSZETI címre nem pályáztam, mert a cím elismerésének rendszer kidolgozásával nem értek egyet. Ma már minden 5-ik amatőrből “FOTÓMŰVÉSZ" lesz. Az 1980-as években sokkal kiemelkedőbb nemzetközi pályázati eredményekhez kötötték a cím elérését.

Fotós hitvallásom az, hogy nincs a világon olyan zsűri, amelyik elvenné a kedvemet a fotózástól! 

Tóth Miklós - Fortissimo

Tóth Miklós - Piros tilos

Tóth Miklós - Aszfaltozás