Óbuda Fotóklub

Eisenmann József

E-MAFOSZ/g

1935-ben születtem. Képzettségem okleveles gépészmérnök. A fényképezés a hobbim. 1950-es évek elején kezdtem fényképezni 6×9-es fényképezőgéppel. 1959-ben vettem az első kisfilmes fényképezőgépemet és a fekete-fehér kidolgozáshoz szükséges teljes felszerelést.

1972-ben beléptem az Óbuda Fotóklubba, ahol kitűnő fotósok segítségével elkezdtem küldeni a képeimet különböző hazai és nemzetközi pályázatokra. Több mint háromszáz képem került kiállításokra és nyolcvan fotómat díjazták is. 2007-ben megkaptam a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége E-MAFOSZ/g fotóművész címét. Az első tíz-tizenöt évben fekete-fehér képekkel szerepeltem.

A digitális képfeldolgozást először színes diáim számítógépbe való szkennelésével kezdtem. Felszerelésemet először Pentax tükörreflexes gépekkel és a hozzájuk szükséges objektívekkel növeltem. A digitális fényképezést Panasonic Lumix FZ-50- es géppel kezdtem, majd Pentax K20D fényképezőgéppel folytattam. 2004-től tíz éven keresztül vezettem az Óbuda Fotóklubot, ahol tanfolyamokat is tartottunk, melynek több témában előadója voltam. Kedvenc témáim a tájfotó és az emberek, a portré, de szívesen fényképezem az elmúlt idők szép maradványait, sportot, vagy városrészeket. 

Eisenmann József - Harmonikás

 

Eisenmann Jozsef - Javítás a hídon

 

Eisenmann József   Pihenés

 

Eisenmann József   Levegőben a karikával