Óbuda Fotóklub

Kolozsvári Katalin

Budapesten születtem és jelenleg is itt élek. Hobbimadarászként szívesen járom a természetet, korábban mindig arról álmodoztam, hogy ezekről a csodálatos élőlényekről, a madarakról egyszer majd én is értékelhető fotókat készíthessek.

A fotózás iránt tudatosabban egyetemista éveim alatt kezdtem el érdeklődni (az eredeti végzettségem környezetkutató), ekkor adódott lehetőségem egy természetfotós választható tantárgy elvégzésére is, melyet nagyon élveztem, noha ennek a hobbinak még sokáig csak egy kompakt fényképezőgéppel hódolhattam.

2018 végén jutottam hozzá első DSLR gépemhez, és a fotózás egy csapásra szerelemmé vált. Eleinte főként madarakat fotóztam, majd a következő nyáron, Balatonbogláron töltött két hét alatt lehetőségem volt a kert rovarvilágát is alaposabban megfigyelni és lencsevégre kapni. Ez a meghatározó élmény indított el aztán a makro fotózás irányába, amelyben most a leginkább otthon érzem magamat. Ez a téma azért is oly kedves számomra, mert általa egy olyan világot és a benne rejlő részleteket mutathatom meg, amely szabad szemmel nem, vagy csak alig látható.

2019. októberében, részt vettem egy fotós alapoktatáson, ezen felül autodidakta módon igyekszem jelenleg tovább képezni magamat, de tervezem a későbbiekben egy fotográfus tanfolyam elvégzését is. Az elmúlt időszakban elkezdtem nyitni más, számomra még új témák felé is, mint például a portré-, a kutya- és az éjszakai fotózás.

Számomra a fotózás olyan, mint egy varázslatos utazás, minden percét nagyon élvezem, általa tudok igazán kikapcsolódni és feltöltődni.

 

DSC 0429k

DSC 0013k

DSC 0437k

DSC 0438k

DSC 0550k